PREGLED ZOVR I SVZ

ZAKONODAVSTVO

42. član Zakona o zaštiti na radu (NN, br. 71/14, 118/14 i 154/14) obvezuje poslodavca za obavljanje redovitih pregleda odnosno ispitivanja sredstava rada. Obvezne periodične preglede najmanje jednom godišnje propisuju i proizvođači osobne zaštitne opreme i sustava visinske zaštite, jer se radi o opremi i sustavima koji štite radnike od teških ozljeda, pa čak i smrti.

ŠTO JE POTREBNO UČINITI?

Sukladno tome, poslodavac je dužan jednom godišnje osigurati pregled osobne zaštitne opreme za rad na visini i sustava visinske zaštite. Inspekcijski nadzor mogu obavljati ovlašteni, stručno osposobljeni inspektori. U slučaju da poslodavac ne osigura propisani pregled i dođe do nezgode na ovoj opremi, nesreća se smatra krivnjom poslodavca, jer proizvođač ne može jamčiti za opremu koja nema redovite periodične preglede.

TKO IH IZVODI?

Tvrtka EU SAFETY d.o.o. je ovlaštena za provođenje pregleda opreme, a pregled izvod naš stručno osposobljeni kadar.

STRUČNA EKIPA

U tvrtki EU SAFETY d.o.o. veliki naglasak stavljamo na stručnu osposobljenost naših instruktora. Osim visoke stručne spreme, naši instruktori imaju i višegodišnje iskustvo, koje im omogućava da osposobljavanje maksimalno prilagode stvarnim potrebama radnog mjesta.

NAŠI INSTRUKTORI

JURE JAKOPIČ

  • Zapovjednik vatrogasne postrojbe Vrhnika, gdje imaju specijaliziranu ekipu za spašavanje s visina i iz dubina.
  • 2019. godine završio tečaj IRATA 1. stupanj.
  • Završio tečaj za spašavanje s visina i iz dubina.

JAKA PRIJATELJ

  • Instruktor s područja sigurnog rada na visini osposobljen za pregled sigurnosne opreme za rad na visini s 10 godišnjim iskustvom. Ima certifikat ITHF.
  • Instruktor i trener sportskog penjanja s više od 20 godina bogatog iskustva na području edukacije djece, mladih i odraslih.
  • Sudionik u istraživanjima o terapeutskom penjanju.